Albergue do Bonjardim
6100-460 Nesperal,
Sertã - Portugal
N 39° 48′ 47″, W 08° 09′ 46″
Tel.: (+351) 274809647
Tel.: (+31) 0247506332
E-mail:

De groene provincie heeft veel te bieden voor wanndelaars en natuurliefhebbers. Vooral voor kinderen zijn er veel stranden aan rivieren waar je van rotsen kunt duiken of van de zon kunt genieten dicht bij een waterval. Bezoek onderstaande links om een indruk te krijgen. 

http://www.praiasfluviais.pt/index.html 

 http://turismo.cm-serta.pt/turismopt/natureza-e-lazer/percursos-pedestres

De Beiras

De Beiras vormen een afscheiding tussen het groene noorden en het droge zuiden van Portugal. De Beiras bestaande uit drie provincies worden niet gezien als de grote toeristenoorden van Portugal, deze provincies zijn en waren wel van betekenis vanwege de handel en de verdedigingswerken die vroeger van belang waren. Door de gehele omgeving zijn signalen van vreemde overheersing te vinden.

Conimbriga is de belangrijkste Romeinse vindplaats van Portugal.De Romeinen woonden hier namelijk al in de 2e eeuw v.Chr., maar daarvoor was hier al een Keltische nederzetting. Coimbra de hoofdstad van Beira Litoral en de 3e stad van Portugal heeft zijn naam ontleent aan Conimbriga. Afonso Henriques(de koning van het nieuwe Portugal) verhuisde in deze tijd met zijn hof naar Coimbra, daardoor is Coimbra meer dan een eeuw de hoofdstad van Portugal geweest.

De gevechten die in dit gebied hebben plaatsgevonden hebben hun sporen nagelaten. Er zijn veel versterkte kastelen en steden in deze omgeving, met name langs de oostgrens zijn vele forten te vinden omdat deze werd gezien als kwetsbaar vanwege de Spanjaarden. Deze forten zijn tijdens de onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje in de 17e eeuw en tegen de troepen van Napoleon zwaar op de proef gesteld, maar in deze tijd is het prachtig om door dit gebied te wandelen en de kastelen en forten te bekijken. Op het gebied van eten en drinken bieden de Beiras enkele hoogtepunten, namelijk de meest geliefde kaas van Portugal, het speenvarken en een aantal rode streekwijnen.

Albergue do Bonjardim ligt in het plaatsje Nesperal, centraal in Portugal, ongeveer 1,5 uur rijden naar de Atlantische Oceaan en de Spaanse grens. De hoogst gelegen berg van Portugal, de Serra da Estrela, ligt op ongeveer 2 uur rijden. Lissabon, en Porto liggen op iets meer dan 2 uur rijden van Albergue do Bonjardim. Coimbra de universiteitsstad ligt op een uur en een kwartier afstand.

Als u meer informatie wilt hebben over een aantal specifieke plaatsen ga dan naar de link bezienswaardigheden

 

 

Links | Disclaimer | Copyright © 2017 Albergue do Bonjardim | Endless webdesign naar boven print